KUS-KUS

2 kg, junećih ili telećih mekih grudi iseći na manje komade blago posoliti i složiti u đuveč. Posebno sitno naseckati 1 glavicu crnog luka, 2-3 cena belog luka, pola vezice peršunovog i celerovog lišca,malo mirođije,1 kašičicu aleve paprike, pola kašičice bibera,malo origana, malo ruzmarina 2 kašike prezli malo soli, i začina od povrća i ulja da sve to ogrezne. Izmešati i sa tim premazati dobro svako parče mesa. Preko toga naređati na kolutove isečen 1 kg krompira i jedno 4 šargarepe. Naliti sa pola litre vode ili pomešajte 3 dcl.vode i 2 dcl.belog vina.Dobro pokrite folijom i stavite u zagrejanu rernu pa kad počne da vri smanjite na 150-200 stepeni i tako jedno 2 sata.Ništa ne otvarajte.Tek nakon
2-3 sata izvadite i otvorite.Prvo što ćete osetiti je božanstven miris a tek ukus.... Videćete. Umesto junetine i teletine može jagnjetina i pileći bataci.